tiistai 4. syyskuuta 2012

Inkiväärin ja valkosipulin pyhä liitto

Kaksi lempimakuani ovat inkivääri ja valkosipuli. Kolmas suosikki on niiden yhdistelmä. Ne kaksi yhdistämällä saa aikaan makujen fanfaarin, joka alkaa tiukalla valkosipulilla ja loppuu siihen kun inkivääri räjähtää takaraivoon. Kuulostaa aggressiiviselta, mutta yhdistelmä vie tajunnan taatusti makutaivaaseen. Tänään tuo pyhä liitto maustaa marinoitua munakoisoa ja herkkusieniä.

Marinadi
4 valkosipulinkynttä
tilavuudeltaan sama määrä tuoretta inkivääriä
1 tl hunajaa
1 rkl balsamicoa
1 rkl soijaa
1/2 dl rypsiöljyä
kevyt puristus limen mehua
muutama rouhaisu mustapippuria

Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi, levitä leivinpaperille ja rouhi päälle merisuolaa. Anna itkeä puolisen tuntia. Pilko myös herkkusienet mukavan kokoisiksi palasiksi.

Purista valkosipulinkynnet ja inkivääri puristimellä. (Inkivääriä valkosipulinpuristimeen? Nerokasta, sanon minä. Idean äiti löytyy täältä.) Laita kaikki marinadin ainekset kippoon ja sekoita vimmatusti. Määrät ovat suuntaa-antavia, en mitannut, vaan lorautin aineksia fiilispohjalta. Oikea suhde löytyy, kun maistaa ja lisää tarvittaessa.

Pyyhi suola ja neste munakoisoviipaleiden päältä. Paahda grillivastuksen alla 175 asteessa, kunnes viipaleet saavat hitusen väriä. Munakoisot ja sienet marinadiin, sekoittele hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan. Herkun voi syödä saman tien, mutta jos malttaa odottaa muutaman tunnin, saa maut enemmän syvyyttä. Marinadi on tujusti valkosipulinen, joten kannattaa tarjota myös seuralaiselle, vaikka tekisikin mieli syödä kaikki yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti