tiistai 30. lokakuuta 2012

Pskan päivän pskempi ilta

Vietän ansaittua graduvapaata viikkoa. Olin suunnitellut kuinka luen hupikirjallisuutta, ompelen vauvanvaatteita ja mietin joululahjoja. Vapaaviikon kunniaksi pieni tytöntyllerö on kuitenkin päättänyt, että öisin ei nukuta, vaan muristaan. Sen takia nousen noin 278 000 kertaa yössä suorittamaan tutti suuhun -manööverin. Okei, todellisuudessa kertoja on ehkä korkeintaan kuusi. Kun yölliset herätykset yhdistetään klo 05.54 alkavaan päivään, on kai ymmärrettävää ettei silmä ole kirkas tai järki veitsenterävä. Ompelukset ja joululahjat unohtui, vapaahetket pyhitän jumittamiselle ja kahvinjuonnille.

Jollakin tasolla tiesin, että tänään ei ole se päivä, jolloin kannattaa kokeilla uutta reseptiä. Siitä huolimatta kokeilin kuitenkin. Päätin jatkaa keittokirjahaastetta. Valitsin reseptin (tofu- ja vihannestempurat) vaikka kaapista löytyi vain puolet aineista. Soveltamallahan tunnetusti pääsee pitkälle, joten en todellakaan lähtenyt kauppaan hakemaan puuttuvia aineksia. En nyt rupea avaamaan prosessia sen enempää, mutta tässä lopputulos.

Friteerattua tofua (ei maistu miltään) ja palanutta teryaki-kastiketta (maistuu pahalta). Inhoan ilmaisua parhautta mutta nyt taidan sanoa niin ihan vain ärsyttääkseni itseäni lisää.

3 kommenttia: